Dirk Evenepoel een jaar ‘verzoener’

Il faut le faire : als oppositieraadslid toch een jaar lang voorzitter van de gemeenteraad worden. Dat is precies wat Dirk Evenepoel (foto) het voorbije jaar presteerde. Evenepoel is sowieso al een bedrijvig bijtje: actief in de cultuurraad, in erfgoedcel Rausa en bekend als lid van de folkgroep Arjaun. Als lid van burgerbeweging Roosdaal Anders pleitte hij steeds voor een andere kijk op gemeentepolitiek. Je als raadslid niet ingraven in politieke stellingen en zo elke vorm van samenwerking bemoeilijken, maar boven alle partijgrenzen heen problemen aanpakken, ook als het gaat om de immigratiegolf, de vergrijzing en het belang van meer duurzame energie. “Ik heb altijd meerderheid en oppositie willen verzoenen en laten samenwerken”, aldus Evenepoel. “Als voorzitter is me dat gelukt. Ik ben blij dat de CD&V-meerderheid me die kans heeft gegeven. Het is positief,d at we als raadsleden vlot met elkaar kunnen overleggen en elkaar meer bekijken als een ‘compagnon de route’.” Dirk Evenepoel wordt opgevolgd door Koen Muyldermans (CD&V) die de taak van voorzitter voor de resterende vijf jaar van deze bestuursperiode waarneemt. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...