‘Dikke van Pamel’ is voortaan strip

Victor De Clerck alias ‘De Dikke van Pamel’ is een legendarische en tragische figuur, die leefde van 1848 tot 1885. Door zijn opvallende gestalte en loodzwaar gewicht – er wordt gesproken over een man van bijna twee meter groot en meer dan 300 kilo zwaar – werd hij een alom gekend fenomeen. Anekdotes hebben het over een kerel die op het water kon drijven met meerdere kinderen op zijn buik… De man werd uiteindelijk vereeuwigd met een standbeeld en daar komt nu ook een stripverhaal bij, dankzij initiatiefnemer Francis Badts. Niemand minder dan Walter Evenepoel (foto) schreef het scenario van een niet zo rooskleurig leven. “Victor werd meer en meer beschouwd als een rariteit, die iedereen wilde zien”, zegt Evenepoel. “Hij werd zelfs met grof geld benaderd door circusdirecteurs. Uiteindelijk begon hij zich af te zonderen van alles en iedereen.” De Dikke van Pamel stierf op 36-jarige leeftijd. De mooie tekeningen in de strip zijn van de hand van illustratrice Kathleen Julsdottir. Het stripverhaal zal op 14 november officieel worden voorgesteld in het GC Koetshuis. Het evenement is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. In voorverkoop kost het 20 euro, daarna 25 euro. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...