BookCrossing doet intrede in Koetshuis

Aan het cafetaria van het gemeenschapscentrum Het Koetshuis in Strijtem staat sinds 14 september een boekenkast waaruit iedereen vrij boeken mag halen om te lezen. De kast is onderdeel van het wereldwijde zwerfboekenproject Bookcrossing – zie www.BookCrossing.com.

2013-09-21 Roosdaal Bookcrossing.2

BookCrossing is een initiatief van en voor enthousiaste lezers uit de hele wereld. Boeken worden ‘in het wild’ achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. Bookcrossers registreren hun boeken online zodat ieder boek een uniek nummer (BCID) krijgt. Dit nummer wordt samen met een paar instructies in het boek geplakt. 

Iemand die zo’n boek vindt, kan dan, aan de hand van het BCID, op de site nakijken, vanwaar het komt, wie het allemaal gelezen heeft en zelf een ‘journal entry’ schrijven, zodat anderen weten dat het boek in goede handen is.

Vrij achterlaten

Als de vinder het boek gelezen heeft, laat hij het weer vrij: in een café, op een bank in het park of waar dan ook, zolang anderen het maar kunnen vinden. De vinder kan desgewenst anoniem blijven.

Wie zelf nog boeken heeft voor Bookcrossing kan die in een postbus deponeren. Medewerkers van het koetshuis zorgen er dan voor dat ze een BCID krijgen en op de boekenplank worden geplaatst.

Het cafetaria in het Koetshuis is open van dinsdag tot zaterdag vanaf 15 uur en op zondag vanaf 13 uur.

Info via Obcz-gchetkoetshuis@hotmail.com.

Foto’s: Jacky Delcour