Femke Hermans schrijft boksgeschiedenis

“Straffen toebak”, beter kan de prestatie van Femke Hermans (33) niet omschreven worden. De Londerzeelse, met Merchtemse roots, verdedigde in het Canadese Montreal met succes haar IBO-wereldtitel boksen bij de superwelters en voegde daar nu ook de vacante IBF-titel aan toe!

In het hol van de leeuw gaf ze thuiskampster Mary Spencer voor de tweede keer binnen een jaar het nakijken. En dat alleen is al merkwaardig want door twee titelkampen in het buitenland succesvol af te werken schrijft Femke zowat Belgische boksgeschiedenis. Iedereen die een beetje thuis is in de bokswereld weet hoe moeilijk het is om op vreemde bodem te gaan triomferen, laat staan wereldtitels te veroveren of verdedigen.

Het werd in het casino van Montreal een slopend gevecht over tien ronden. Vooral in het tweede deel van de kamp was Hermans de beste. Dat was ook de mening van de jury. Twee zagen Femke winnen met 96-94 en 97-93. De derde hield het bij 95-95. Een geweldige prestatie van Femke Hermans, die mogelijk perspectieven opent voor een nog prestigieuzere kamp met de WBA- en WBO-titels als inzet.

Foto: Femke Hermans en haar vriend Hans Meersschaut, meteen na de kamp en met de twee gordels! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!