Astrid Verhoeven formidabel sterk in marathon van Eindhoven

Haar persoonlijk record op de marathon breken, dat was de grote droom van Astrid Verhoeven (28), toen ze van start ging in de ASML Marathon in Eindhoven. En of dat gelukt is, Astrid liep in ideale omstandigheden een formidabele 42km.

Stan De Vleminck uit Merchtem was aangetrokken als tempomaker en deed dat voortreffelijk. Stan eindigde in het klassement op twee minuten van de Mollemse, maar pakte met 2:32 toch een tweede plaats op het BK marathon.

De prestatie van Verhoeven was subliem. Zij finishte in 2:29:19 en verbeterde daarmee haar persoonlijk met meer dan twee minuten! Een straffe tijd als men de internationale Olympische limiet van 2:29:30 in ogenschouw neemt.

Astrid was de tweede Belgische, na de Waalse Herbiet, en ook de tweede vrouw in de eindstand in Nederland en verzekerde zich daarmee ook van zilver op het BK. Faut le faire, hard trainen en dat in combinatie met het eenjarig dochtertje en een zaak runnen. Go go go mami, de Olympische Spelen wenken! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!