27% minder inbraken in Halle-Vilvoorde

In een persbericht meldt Peter Van Rompuy, Vlaams fractievoorzitter van CD&V dat het aantal inbraken in Halle-Vilvoorde in het eerste semester van 2020 met 27% is gezakt. Van Rompuy duidt de corona-crisis aan als voornaamste reden van de flinke daling van inbraken en inbraakpogingen in woningen en bedrijven. “De noodzakelijke coronamaatregelen zoals de (tijdelijke) sluiting van bedrijven en landgrenzen en het verplicht telewerken heeft duidelijk een positieve invloed op het aantal inbraken,” zegt Van Rompuy.

De cijfers bevestigen en versterken de daling van 44% in de periode 2013-2019. Tussen 1 januari en eind juni 2020 daalde het aantal inbraken en pogingen in woningen met 26%. Het aantal inbraken in bedrijven daalde in dezelfde periode met 31%.

Van Rompuy wijst erop dat de coronacrisis deze gunstige evolutie heeft bevorderd maar roept op om waakzaam te blijven zodat de cijfers niet opnieuw zouden gaan stijgen.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...