Opbouw vaccinatiecentrum in Dilbeek is bijna rond

Om zo veel mogelijk mensen op een zo vlot mogelijke manier te kunnen vaccineren van zodra dat kan, slaan Dilbeek en Ternat de handen in elkaar om van de voormalige doe-het-zelfzaak Royer een volwaardig vaccinatiecentrum te maken. De eerste voorbereidende werken werden alvast gedaan. De volgende stappen met eerste proefdraai komen er de volgende weken aan.

Er werd gekozen voor de locatie omdat ze met 2.300 vierkante meter meer dan groot genoeg is, met plaats voor een mooi onthaal. Het centrum is ook vlot bereikbaar met openbaar vervoer en heeft 35 eigen parkeerplaatsen en heel wat parkeermogelijkheid in de nabije omgeving. Omdat alles op het gelijkvloers kan georganiseerd worden, verzekeren we ook de toegankelijkheid voor minder mobielen mensen. “Veel inwoners maakten zich zorgen over de toegankelijkheid van het gebouw”, legt burgemeester Willy Segers (N-VA) uit. “Je ook parkeren op de straat, de parking van hogeschool Odisee en op de parking van Schietse. Inwoners van Ternat hebben dankzij deze perfecte ligging bij het station van Dilbeek ook de kans om met de trein te komen. Verder moedigen wij alle inwoners aan om met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets je prik te komen halen. Hiervoor installeren we een ruime fietsenstalling.”

Door gebruik te maken van het bedrijfsgebouw van Royer, wordt er ook gegarandeerd dat er in beide gemeenten de sport- en culturele infrastructuur beschikbaar blijven. Op anderhalve week werd de vroegere winkel helemaal leeggemaakt en werden de plannen uitgetekend. Met meer dan 350 tijdelijke panelen en deuren werd de ruimte volledig opnieuw ingericht naar een centrum met vijf vaccinatielijnen en onthaaldesks. Op kruissnelheid zullen er tot 1.500 mensen per dag kunnen gevaccineerd worden, al zal dat in de eerste fase niet nodig zijn. In totaal zullen er 60.000 inwoners van Ternat én Dilbeek een vaccin kunnen krijgen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland