Nieuwe zomerbars in de maak

Op een ogenblik dat de coronacrisis moeizaam versoepelt naar wat het ‘nieuwe normaal’ wordt genoemd, zijn er toch energieke initiatiefnemers die talloze plannen uitbroeden. Zo heeft het team van Steven Van Bont (foto) – uitbaters van de zomerbar Op ’t Hof in Liedekerke – het plan opgevat deze zomer met liefst twee nieuwe zomerbars uit te pakken.

Vooreerst zou de zomerbar van Liedekerke tijdelijk uitwijken in de popup-versie ‘Zomer Op ’t Hof’ naar het speelplein in de Frans van Cauwelaertwijk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Een geschikte plek, omdat er in de omgeving geen enkele andere bar is. En blijkbaar weinig tegenstand van de buurt. Het is genoegzaam geweten dat de Op ’t Hof-uitbaters in Liedekerke vorig jaar verwikkeld zaten in een dispuut met het gemeentebestuur en klachten uit de buurt.

Genoeg plaats

Bovendien vormden de uitbaters aan de oevers van de vijver van domein Molenhof in Roosdaal het voormalige café Bord D’Oo om tot het nieuwe ‘Eaudilon’, waar je vanaf 10 juni op een zomerterras cocktails en streekproducten geserveerd krijgt. “We beschikken daar over een ruim terras, zodat er genoeg plaats zal zijn tussen de tafels”, zegt Steven Van Bont.  (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...