De corona-factuur: 437 besmettingen, 251 doden

De vele versoepelingen van de Nationale Veiligheidsraad tonen aan, dat we geleidelijk in een post-corona fase belanden. De uiteindelijke corona-factuur voor onze regio is begin juni zonder meer dramatisch: 437 officiële besmettingen – dat aantal is in werkelijkheid een veelvoud hoger – en 251 doden. Dat zijn de verzamelde gegevens voor de gemeenten Ninove, Denderleeuw, Affligem, Liedekerke en Roosdaal en van de ziekenhuizen AZ Nikolaas, AZ Sint-Blasius, ASZ Aalst, OLV Aalst en AZ Sint-Elisabeth.

Er is ook de positieve balans van de enorme inzet van al het verzorgend personeel: liefst 1.088 patiënten wisten uiteindelijk te herstellen! Vooral tijdens de maand april nam het aantal corona-besmettingen zorgwekkend toe. Sprongen van 50 en méér besmette personen in amper enkele dagen tijd waren geen uitzondering. En dat op een moment dat de voedingssector bijna draconische maatregelen nam, om het virus in te dijken. Dat warenhuizen nog slechts een beperkt aantal klanten toeliet, dat winkelwagens systematisch worden ontsmet, dat bedienden van postkantoren niets meer van klanten aanraken, dat de anderhalve meter-regel met folie en plastic streepjes wordt afgedwongen, dat steeds meer inwoners maskers en handschoenen dragen.

Niet slecht bezig

Maar als dit de enige manier is, om van deze nachtmerrie verlost te raken, so be it. Lokale inwoner van Denderleeuw en inmiddels befaamd viroloog Steven Van Gucht bevestigt, dat we regionaal helemaal niet slecht bezig zijn. “Maar we zijn nog niet van het virus af”, waarschuwt hij. Dus nog even doorbijten, de richtlijnen volgen en hopelijk kunnen we binnenkort opnieuw genieten van onze herwonnen vrijheid! (ggm)

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...