Knightriders vullen coronatijd met VR party en eigen single

De corona crisis treft iedereen: middenstanders, werknemers, bedrijfsleiders, zorgverleners, openbare diensten … het lijstje is lang en zeker niet volledig. Maar er zijn ook creatievelingen die willens nillens heel wat activiteiten moeten afgelasten. Dat geldt ook voor de Merchtemse Knightriders, de DJ’s Hans Gauchez en Christophe Van Campenhout. Zij zouden dit jaar voor de derde keer op Tomorrowland staan. De ontgoocheling is groot maar The Knightriders blijven niet bij de pakken zitten. Tijd om hen een paar vragen te stellen.

Jullie hadden heel wat afspraken en plannen voor het lente-en zomerseizoen?

Het lente- en zomerseizoen stond bomvol. We waren elke week geboekt. We hadden een exclusief contract met een locatie die ons elke week van de zomer had geboekt. Verder waren we opnieuw voor het 3de jaar headliner op TML.

Je zag waarschijnlijk de ene na de andere afspraak in het water vallen. Hoe voelde dat?

Niemand kon 2 maand geleden voorspellen in wat voor een situatie we nu zijn beland. Ook wij niet. We beseffen maar al te goed dat gezondheid boven alles gaat! De annulaties waren de enige juiste beslissingen. Maar wat missen we de interactie met het publiek! Onze passie niet kunnen uitoefenen is waar we het meest van afzien.

Jullie hebben de leemte opgevuld met online party’s. Hoe gaat dat in zijn werk?

 Na enkele weken in ons kot werd het gemis te groot en besloten we actie te ondernemen. We begonnen met 1 live stream en nadien volgden er nog verschillende. We merkten dat het enthousiasme dat we tijdens een live optreden proberen overzetten ook via dit kanaal zijn weg vond. We hebben verschillende thema’s (80’s-90’s – disco – Hip hop/R&B – latino) aangesneden en sommige haalden meer dan 20 000 views … We zijn ondertussen geëvolueerd naar een platform waarin we mensen vanuit hun kot live betrekken in onze DJ sets. Zo kunnen ze verzoeknummers aanvragen en tonen we foto’s van in hun kot live in beeld. De reacties waren fantastisch en brachten ons aan het denken …

Veel respons op jullie online party’s?

De respons op onze live streams was zo groot dat ondertussen bedrijven, privé personen, verenigingen en noem maar op ons nu ook kunnen boeken voor gepersonaliseerde live streams. En zo geraakt onze agenda stilaan terug gevuld … We willen benadrukken dat de opnames van deze live streams doorgaan in de meest veilige omstandigheden!

Zijn er al grote events gepland voor 2021?

De meeste van de geplande events zijn uitgesteld naar 2021. Maar we beseffen heel goed dat zolang er geen vaccin is klassieke optredens niet zullen mogelijk zijn. Maar hoe kan je de mensen een zo realistisch mogelijke party ervaring aanbieden in tussentijd? Ook daar hebben we een originele en unieke oplossing voor gevonden. Naast de live streams zullen we met The Knightriders de allereerste virtual reality party op de markt brengen.

De eerste opnames zijn achter de rug en volgende week is onze demo klaar! Wat mogen de mensen verwachten? Wij voorzien voor elke party ganger een pakket met daarin een VR bril, een kwalitatieve hoofdtelefoon en een handleiding met daarin een link naar een 1 uur durende allround DJ set van the Knightriders. We bieden de mensen een exclusieve en uiterst originele ervaring aan door ze mee te nemen in een virtuele wereld! We starten onze set op een echt festival om vervolgens op time square in New York te landen. Beeld je in dat we eindigen in de ruimte en je beseft dat dit geen gewone party zal zijn maar een ‘once in a lifetime experience’.

Om er zeker van te zijn dat dit toegankelijk is voor iedereen hebben we gezorgd voor een correcte prijs-kwaliteit verhouding.

Hoe brengen jullie de tijd door in jullie kot?

Over de live streams en VR party’s hebben we het reeds gehad. Voor de 1ste maal in ons leven vonden we ook de tijd om ons verder te verdiepen in het producen. We droomden al langer van eigen werk. En wie weet mogen jullie weldra onze eerst single Angel high above verwachten … (Lees verder onder de foto)

Opnames voor de Virtual Reality Party

Voor meer info aangaande onze live streams en VR party’s

Christophe@act-wise.be

0475/23/79/40

Facebook : Knightriders

Instagram : djknightriders

www.dj-knightriders.com

Topartikels bij Goeiedag.be