Maakjemondmasker.be: vrijwilligers gaan massaal aan de slag

Vandaag (maandag 27 april) start de ‘Nationale Naai Actie’, een initiatief van de burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co. De bedoeling is om om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers, die voldoen aan de normen van de FOD Volksgezondheid.

Meer dan 50.000 vrijwilligers staan startklaar en Lieven Scheire heeft zich geëngageerd als gezicht van de campagne. Hoe meedoen? Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine. Via maakjemondmasker.be/doneren vind je alle inzamelpunten je mondmaskers of materialen kan doneren. 

De handleiding van het patroon dat goedgekeurd werd door virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht en afgestemd is met FOD Volksgezondheid, werd herwerkt en verfijnd, zodat het voortaan nog makkelijker met of zonder naaimachine kan gebruikt worden.

Hoe kan je meedoen?

•             Ga naar maakjemondmasker.be en download het patroon en werkwijze.  

•             Ga aan de slag met de juiste materialen en neem de hygiënische maatregelen in acht.

•             Geen naaitalent? Naast mondmaskers kunnen ook stoffen en linten gedoneerd worden bij officiële inzamelpunten. Een overzicht vind je hier: maakjemondmasker.be/doneren.

•             Deel je creaties, inspireer en motiveer mee op sociale media via #MaakJeMondmasker #NationaleNaaiActie

Topartikels bij Goeiedag.be