Huizenjagers gaan noodgedwongen digitaal

Ondanks de coronacrisis blijft de Belg massaal op zoek naar nieuwe huizen. Noodgedwongen digitaal, want een appartement bezoeken of gauw even een immokantoor binnenspringen kan voorlopig niet meer. Toch zijn er ook hoopvolle signalen. Zo maken alerte makelaars zich klaar voor de rush die zij na de crisis voorzien. Meer zelfs. Er komen steeds meer telefoontjes en mails binnen, de trafiek op websites stijgt met zo’n kwart en makelaars leggen wachtlijsten aan met kandidaten, die panden willen bezoeken zo gauw de crisis voorbij is.

De interesse naar vastgoed groeit en veel potentiĂ«le kopers die noodgedwongen thuis zitten, surfen digitaal op zoek naar een geschikte woning”, aldus enkele makelaars. In tegenstelling tot Groot-BrittanniĂ« of de Verenigde Staten waar dit een courant verschijnsel is, zien huizenjagers in ons land het nog niet zitten om vastgoed te kopen zonder de woning effectief fysiek bezocht te hebben. Dit terwijl het technisch gezien wel mogelijk is om een verkoop digitaal af te ronden, zowel wat de compromis als de akte betreft.

“We hebben in het verleden – na voorgaande crisissen – steeds gemerkt dat de maanden die volgen op een periode van weinig activiteit extra veel werk genereren”, laat een ervaren makelaar weten. Het immo-kantoor dat daar het best op voorbereid is, zal na de crisis de beste zaakjes doen. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...