CORONAPIEK REGIO VOORBIJ – Amper 7 besmettingen in drie dagen!

Vandaag, donderdag 30 april, werden er voor de hele regio – Ninove, Denderleeuw, Affligem, Liedekerke en Roosdaal – de voorbije drie dagen in totaal slechts 7 (zeven) besmettingen extra genoteerd. Ook al weten we al langer dat – bij gebrek aan massale tests – het reële aantal besmettingen (zonder symptomen) gevoelig hoger zal liggen toch is dit goed nieuws!

Als we de cijfers vergelijken met de eerste week van deze maand – toen er in amper drie dagen tijd bijna 50 extra besmettingen in de regio werden vastgesteld, is het duidelijk dat het virus langzaam maar zeker (en tergend traag) in kracht afneemt.

Dat mag ook wel, want met de dagen groeit ook het aantal voorzorgsmaatregelen die warenhuizen en voedingswinkels hanteren, zodat de lange rijen wachtenden alleen maar irritant langer worden.

Maar als dit de enige manier is, om van deze nachtmerrie verlost te raken, so be it. Lokale inwoner van Denderleeuw en inmiddels befaamd viroloog Steven Van Gucht bevestigt, dat we regionaal helemaal niet slecht bezig zijn. “Maar we zijn nog niet van het virus af”, waarschuwt hij. Dus nog even doorbijten, de richtlijnen volgen en hopelijk kunnen we binnenkort straffe verhalen vertellen van voorbije ellende op een of ander gezellig terras! (ggm)

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...