21 april – Ninove: aantal besmettingen daalt fors!

Sinds 19 april ā€“ amper twee dagen geleden ā€“ is de groei van het aantal besmettingen in Ninove aanzienlijk vertraagd. Nadat de voorbije week het aantal besmettingen zowat dagelijks steeg met zoā€™n tien per dag, zijn er de laatste drie dagen ā€˜slechtsā€™ vijf besmettingen bijgekomen, namelijk van 158 tot 163. Dat is alvast goed nieuws!

Er worden dan ook in diverse voedingswinkels bijna draconische maatregelen genomen, om verdere besmetting te voorkomen: een beperkt aantal winkelkarren, herhaaldelijke oproepen tot afstand houden, speciaal personeel om winkelkarren te ontsmetten, plastic wanden aan de kassaā€™s, beschikbare ontsmettingsgel op diverse plaatsenā€¦

Ook nationaal valt er steeds beter nieuws te rapen, vermits ons land sinds de eerste week van april aan een voorzichtige daling van het aantal bezette ziekenhuisbedden begonnen is. Ook het aantal mensen op de afdelingen intensieve zorg daalt. De enige zorg die blijft is het opmerkelijk aantal sterftes in de diverse woonzorgcentra.

ā€œEr worden in diverse voedingswinkels bijna draconische maatregelen genomen, om verdere besmetting te voorkomenā€

In Denderleeuw is het aantal besmettingen gestegen met vier tot 83 en in Liedekerke is er Ć©Ć©n besmetting bij (34). In Roosdaal (25) en Affligem (39) blijft het aantal besmettingen status quo. Ook nationaal vermindert het aantal besmettingen.

Alvast positieve cijfers die het beste doen verhopen, dat er op vrijdag 24 april ā€“ na de vergadering van de Veiligheidsraad ā€“ wellicht de eerste versoepelingen van deze frustrerende lockdown mogen verwacht worden! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...