Voebaloverzicht: HO Wolvertem Merchtem stunt op Wetteren

In derde amateurklasse A etaleerde Ninove zijn goede vorm van de laatste weken in de topper tegen Jong Lede. De thuisploeg trok het laken onmiddellijk naar zich toe en puurde in de eerste helft drie goals uit de afgedwongen kansen. Na de pauze was de honger niet gestild en Gomez en Van Damme legde de 5-0 eindstand vast.

HO Wolvertem Merchtem verkeerde tot voor enkele weken in ademnood maar sinds de komst van trainer Winderickx waait er een nieuwe wind doorheen het Jan Lathouwersstadion. Op het veld van leider Wetteren toonde HOWM zich een waardige tegenstander en zeven minuten voor tijd maakte Perrault wonderwel de winning goal. Met drie opeenvolgende zeges klimmen de Wolven uit het dal.

Zorgen KFC Meise A

In eerste provinciale oogt de situatie voor KFC Meise A en Kester-Gooik A minder fraai. KFC Meise A liet zich op het veld van rode lantaarn Woluwe-Zaventem A verrassen en zakt naar de 14de plaats. Kester-Gooik A verloor met 1-3 van Rhode-De Hoek A en blijft voorlaatste. VK Liedekerke A won met 3-1 van FC Borght-Humbeek A en stijgt naar de vijfde plaats.

Foucheron stopt Groot-Dilbeek A

In tweede B staat Wambeek-Ternat A na een 2-3 zege op het veld van Hoeilaart A opnieuw op kop. Groot-Dilbeek A zag zijn zegereeks van de laatste weken gestuit worden door Mazenzele-Opwijk A. Mazenzele-Opwijk A won met 1-0 dankzij een doelpunt op het halfuur van sterkhouder Moucheron. BOKA United A pakte op het veld van Asse-Zellik A de volle buit en staat gedeelde tweede met Groot-Dilbeek A. Onderaan verloren zowel Lennik als Herne A hun wedstrijd en blijven met tien punten voorlaatste.

Puntenverlies FC Beigem A

In derde C bleef leider FC Beigem A steken op een 0-0 gelijkspel bij SK Steenhuffel. Kobbegem won met 3-0 van Asse-Ter-Heide A en stijgt naar de derde plaats. Juve Mollem verloor opnieuw met stevige cijfers en staat met nul punten troosteloos laatste. In derde D acteerde de top drie foutloos. Borchtlombeek A omzeilde de lastige klip Wemmel A terwijl Galmaarden A eenvoudig met 5-1 van Eizeringen won. Nummer drie Toekomst Relegem haalde het met 3-0 van SK Oetingen en blijft in het zog van de leider.

Topartikels bij Goeiedag.be