Voetbaloverzicht: Eerste zeges HO Wolvertem Merchtem en Mollem

De kop is eraf voor HO Wolvertem Merchtem. HOWM stuntte op het veld van Eppegem en won met 1-3. Nochtans liepen de bezoekers in het begin van de wedstrijd achter de feiten aan en kwam de thuisploeg op voorsprong. Bogemans maakte met een knap afstandsschot gelijk. In de tweede helft rondde Moreau een counter met een knappe omhaal af. Net voor het einde zette Gengezo na een solo de 1-3 eindstand op het bord. Dankzij een sterke tweede helft won HOWM de wedstrijd en tankte vertrouwen voor de komende weken. Bovenaan eindigde de topper tussen Ninove en Wetteren op een 1-1 gelijkspel. Ninove blijft derde in de rangschikking.

Nipte winstVK Liedekerke

In eerste provinciale won VK Liedekerke met 0-1 van Aarschot en klimt zo naar de vierde plaats. KFC Meise A speelde 3-3 gelijk tegen Out-Hoegaerden A en blijft achtste. KSC Grimbergen A beleefde een tumultueuze week. Trainer Dominique Jonckheere mocht op vraag van de spelersgroep toch aanblijven maar kon het 2-3 verlies tegen Kampenhout niet afwenden. Onderaan gingen zowel Kester-Gooik A als Borght-Humbeek A stevig onderuit en blijven zo gedeeld laatste.

Uitzege Groot-Dilbeek A

In tweede provinciale B won Wambeek-Ternat A de derby van BOKA United A en hijst zich in de stand naast BOKA A aan de kop van het klassement. SK Leeuw boekte een knappe 3-2 overwinning tegen Herne A en blijft in het spoor van de leiders. Groot-Dilbeek A deelde een ferme tik uit aan Asse-Zellik A. Het won met 0-4 op het veld van de Assenaren en stijgt naar de zesde plek. Mazenzele-Opwijk A kende een complete offday en ging met 1-4 onderuit tegen rode lantaarn Hoeilaart A.

Eerste driepunter Mollem

In derde provinciale boekte Mollem zijn eerste zege van het seizoen. Het won met 4-1 van Tange maar bengelt helaas onderaan het klassement. Asse-Terheide A kwam tegen Zemst 1-0 voor maar in het slot gingen de bezoekers alsnog op en over de thuisploeg. FC Beigem A versloeg Delta Londerzeel A met 3-0 en blijft tweede op twee punten van de koppositie. Kobbegem verloor verrassend met 2-0 van Eppegem B en verliest de voeling met de top drie.

Topartikels bij Goeiedag.be