Voetbalnieuws : Demonstratie KFC Meise

Een uitgekookt KSC Grimbergen won verdiend met 0-2 op het veld van Olympia Wijgmaal. Gabrielli bracht blauw wit op het halfuur 0-1 voor en was ook na de rust trefzeker. De middenvelder profiteerde van defensief geblunder en schoot via de paal de 0-2 tegen de netten.

HO Wolvertem Merchtem incasseerde voor de tweede keer op rij een zware nederlaag. Tegen Dikkelvenne ging een fel gehavende thuisploeg met 2-6 onderuit. Nochtans begon de fusieploeg aardig aan de wedstrijd en Badi opende de score. De bezoekers sloegen terug en gingen met een 1-2 voorsprong rusten. Op het uur schoot Bouwmeester vanop de strafschopstip de gelijkmaker tegen de touwen maar in de slotfase ging het licht bij de jonge garde van trainer Wielandts volledig uit. Dikkelvenne scoorde liefst vier keer en bezorgde HO Wolvertem Merchtem een nieuwe opdoffer.

Nieuwe nederlaag VK Liedekerke

Onze ploegen in eerste provinciale kenden een off-day. VK Liedekerke had geen antwoord op de aanvalsgolven van SK Kampenhout en verloor met 3-0. FC Borght won drie keer op een rij maar moest zich zaterdagavond gewonnen geven op bezoek bij Houtem. KFC Strombeek ontving promovendus Veltem. De gastheren openden via Kalulika de score maar de bezoekers kwamen snel langszij. Een kwartier voor tijd nette Reniers de 2-1 en leek de thuisploeg af te stevenen op een nieuwe thuiszege. Veltem gaf niet op en in een dolle slotfase scoorden de bezoekers alsnog twee keer en bezorgden KFC Strombeek een koude douche.

Duur puntenverlies Ternat 

In tweede provinciale maakte een fris voetballend KFC Meise brandhout van Huldenberg. Onder impuls van goudhaantje El Hassan Achaoui, die vier keer scoorde, won de thuisploeg met 7-0. Dankzij deze overtuigende zege hijst KFC Meise zich naast Ternat aan de kop van de stand. Ternat geraakte zaterdagavond verrassend genoeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van rode lantaarn De Leeuwkens A.

Moeizame zege Asse-Zellik A

In derde provinciale C boekte Asse-Zellik A een zuinige zege tegen Zemst. Asse-Zellik A kwam na zes minuten op voorsprong. De Bie nam een afvallende bal vol op de slof en de bal verdween met wat geluk in doel. Nadien geraakte de thuisploeg niet meer in hun spel en verwaterde de partij. Na de rust kregen ook de bezoekers enkele goede kansen, Jonas Bioui noch Laurent konden gelijkmaken. Net voor het eindsignaal glipten De Bie en De Sa Faria door de buitenspelval en oog in oog met doelman De Doncker was het uiteindelijk de teruggekomen Troukens die zijn eigen doelman verschalkte en de 2-0 eindstand vastlegde. Toekomst Relegem won met 2-3 van Mollem. Cox en Vandenbrande (2x) waren de doelpuntenmakers van dienst.

In derde provinciale D verloor Lennik voor de eerste keer dit seizoen. Op het veld van Wemmel werd met 2-0 verloren. In de stand telt Lennik 4 punten minder dan de leider Galmaarden.

Topartikels bij Goeiedag.be