Liedekerkse Pijl krijgt BK Aspiranten 2016

Wielerclub De Liedekerkse Pijl mag op zondag 21 augustus 2016 het Belgisch kampioenschap voor Aspiranten organiseren, dat zijn de categorieƫn voor jongens en meisjes van 12, 13 en 14 jaar.

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) kende in haar vergadering van 10 september de organisatie toe aan Liedekerke.

De vzw De Liedekerkse Pijl heeft heel wat ervaring in het organiseren van wielerwedstrijden. De club organiseert al 45 jaar op rij de Liedekerkse Pijl, de laatste vier jaar als onderdeel van het circuit van de Lotto – Beker van BelgiĆ« voor Elite zonder contract en Beloften.

Ze organiseerde ook al het BK voor beroepsrenners in 1994, het BK voor junioren en dames elite in 2006 en twee keer het Kampioenschap van de Provincie Brabant voor Beroepsrenners (1990 en 1993). Ook de Ronde van Vlaams-Brabant was al drie keer te gast in Liedekerke dankzij de club.

De wedstrijddag zal in twee onderdelen plaatsvinden, in de voormiddag een individuele tijdrit en nadien de verschillende manches per leeftijd, zowel voor jongens als meisjes.

(Foto: Johnny De Saedeleer)