Asse-Lennik dwingt Moskou tot het uiterste

‘Tegen Dinamo Moskou, een Europese grootmacht in het volleybal, ging Asse-Lennik kansloos ten onder met 0-3,’ schreef de website van een grote Vlaamse krant. Sta ons toe het daar niet mee eens te zijn.

Wie een topploeg als Dinamo Moskou twee sets lang het vuur aan de schenen legt, gaat niet kansloos ten onder. In de eerste set moest Asse-Lennik nog tevreden zijn met een 19-25 stand maar in set twee werd Dinamo over de grens van de 25 punten geduwd door een resoluut BeHappy2 Asse-Lennik. Dinamo knokte zich uiteindelijk naar een 25-27 setstand.

In set drie ging het er nog een pak spannender aan toe: Asse-Lennik werkte matchbal na matchbal weg en Dinamo moest zich het zweet uit de sloffen spelen om onze Pajottenlanders uiteindelijk te kloppen met 30-32 cijfers. Moskou had uiteindelijk niet 75 maar 84 punten nodig om de overwinning in de wacht te slepen.

Voor Asse-Lennik het einde van een bijzonder succesvol Europees offensief dat ongetwijfeld een belangrijke plaats zal krijgen in de geschiedenis van het team. De trouwe supporters dankten hun coach en zijn oranje leeuwen dan ook met een daverend applaus.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...