Eendracht Aalst geeft zege tegen White Star weg in slotfase (+ video)

Regi Van Acker voerde voor de wedstrijd tegen White Star Brussels noodgedwongen één wijziging door in vergelijking met vorige week. Ken Van Damme begon aan de wedstrijd als vervanger van de geblesseerde Daniel Rodrigo De Oliviera.

Teveel slordigheden

Het openingskwartier werd gekenmerkt door veel middenveldspel waarbij een onnauwkeurige passing ervoor zorgde dat beide teams niet tot doelkansen kwamen. Na 17 minuten was er dan toch een eerste poging via Kevin Janssens maar Thomas Minsart pakte.

Meteen daarna was het aan de overzijde gevaarlijker toen Moussa Traore zich kon doorzetten. Gelukkig lag Kevin Van Den Noortgaete in de weg. Moussa Traore bleef overigens de meest dreigende thuisspeler maar zijn vizier stond ook bij twee andere mogelijkheden niet goed afgesteld.

In de 34e minuut was Eendracht dicht bij een doelpunt. Wesley Vanbelle zag zijn vrije trap echter via Thomas Minsart op de lat uit mekaar spatten. Matthias Lievens trapte de rebound iets te overhaast over.

Net voor de rust lukte het dan toch. Wesley Vanbelle verzond een voorzet vanop de linkerflank en Jonas Bogaerts duwde de 0-1 aan de tweede paal tegen de netten. Meteen ook de stand op het einde van de eerste helft.

Snelle gelijkmaker

Lang stond de voorsprong niet op de tabellen want in de openingsminuut van de tweede helft kopte Mansour Diop de gelijkmaker reeds in doel na een corner.

Even later voorkwam Ken Van Damme met een ultieme tackle meer averij na een snelle uitbraak van Mamadou Fall. Eendracht reageerde en toonde zich trefzeker.

Na een lang uitgesponnen aanval kwam een voorzet van Wesley Vanbelle bij Ratko Vansimpsen terecht en onze spits knalde de bal hoog in doel. Donjet Shkodra schoot naast en voor de thuisploeg was de poging van Gregory Grisez hetzelfde lot beschoren.

Na 65 minuten constateerde de scheidsrechter handspel en de bal ging op de stip. Wesley Vanbelle kweet zich van zijn taak en knalde de 1-3 hard in doel. Eendracht op rozen!

Onwaarschijnlijk slot

WS Bruxelles had niks meer te verliezen en ontwikkelde nu toch meer druk. Verder dan enkele hoekschoppen kwamen ze aanvankelijk echter niet. Een kwartier voor tijd verscheen Mamadou Fall oog in oog met Kevin Van Den Noortgaete.

Het sluitstuk van Aalst had een gepaste reactie in huis en duwde in corner. Eendracht prikte tegen maar Ratko Vansimpsen devieerde de voorzet van Kevin Janssens naast.

De schaapjes leken op het droge maar niets was minder waar. In de 90e minuut trapte Gregory Grisez de aansluitingstreffer binnen en in de toegevoegde tijd kregen de Brusselaars ook een strafschop nadat Mamadou Fall neerging. Theo Di Rosa miste niet en mikte de gelijkmaker voorbij Kevin Van Den Noortgaete.

Zo speelt Eendracht Aalst voor het eerst dit seizoen gelijk maar gezien de wedstrijdomstandigheden voelt dit toch eerder aan als een nederlaag.

Volgende week wordt er getracht om opnieuw met een zege aan te knopen in de thuiswedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen.

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!