Voetbaloverzicht : Merchtem laat geen steek vallen

Mits een overwinning tegen Fleurus kon Grimbergen het jaar op een positieve noot eindigen en de degradatiezorgen even vergeten. Grimbergen startte het best maar Mabika en Romero-Gomez konden de kansen niet verzilveren. Na de rust liepen de bezoekers tegen de 1-0 aan en ondanks een pittge eindspurt kon blauw wit een zoveelste nederlaag niet afwenden. Door dit verlies staat Grimbergen nu alleen laatste in derde klasse B.

In vierde klasse B liet Wolvertem zich verrassen op het veld van rode lantaarn Halle. Wolvertem verloor met 2-0. Terjoden-Welle verloor in eigen huis de derby van Meldert met 2-6. Ondanks deze zware nederlaag sluit T-W 2013 af op een knappe vierde plaats.

Strombeek voelde zich na de 3-0 nederlaag tegen Rebecq bekocht door een zwak acterend arbitraal trio. Een doelpunt van kapitein Houthuys werd om onduidelijke redenen afgekeurd en nadien kreeg Rebecq een licht toegekende strafschop. Na de rust kon de thuisploeg scoren ,al dan niet uit buitenspel, en een kwartier voor tijd bracht Kipoy de 3-0 op het bord. In de slotfase werd Roel Van Den Brande nog uitgesloten. Opwijk deed een slechte zaak in de strijd om het behoud. Het verloor met 0-1 van Rode en sluit het jaar af op een teleurstellende voorlaatste plaats. Ternat kon nog eens de volle buit pakken tegen Houtem. Tien minuten voor tijd scoorde El Abed de verlossende 1-0. Bert Sleewaegen stond niet aan de aftrap. Bert werd zaterdagnacht de trotse vader van zoontje Jules.

In tweede provinciale C keek Merchtem na één minuut al tegen een achterstand aan tegen Pamel. Leemans stelde gelijk en een kwartier voor tijd scoorde Verhaegen op hoekschop van Ganseman. Merchtem sluit de heenronde af op een tweede plek. Liedekerke ging zaterdagavond winnen op het veld van Jette. De Coen  verlengde een voorzet van Vervoort in doel en zorgde zo voor de drie punten. Groot Dilbeek won overtuigend van Herne. Na een halfuur stond de 3-0 eindstand al vast. Twee treffers van Alouat effenden het pad en Tabue scoorde nummer drie. Onderaan greep Eizeringen de laatste strohalm. Het won verdiend met 3-0 van Sur. Bruxelles. Hamdan scoorde twee doelpunten.

Kapelle Sport ongenaakbaar

Kapelle Sport sluit de heenronde af met 40/45. Een uitstekend rapport voor de mannen van coach De Backer. Ook tegen Moreda Ukkel werd gewonnen al kreeg het die zege niet kado.Cassenaer wiste de 1-0 uit en schoot Kapelle via de stip op voorsprong. Van Herreweghe bracht de geruststellende 1-3 op het bord. Wambeek won dankzij twee doelpunten van Van Vaerenbergh op het veld van Huizingen. Yves Buelinckx besliste een knotsgekke Itterbeek – Sk Leeuw in het voordeel van Leeuw. Tien minuten voor tijd scoorde de doelpuntenmachine de bevrijdende 3-4. De derby tussen Schepdaal en Zuun eindigde op een gelijkspel.

In vierde provinciale D won Asse-Terheide gemakkelijk van Wemmel. De Bie, Van Rampelbergh en tweemaal Stevens zorgde voor de 4-0 overwinning. Peizegem verloor met 1-2 van Berchem. Van Aken scoorde de 1-0 maar Peizegem gaf de match nog uit handen.

Topartikels bij Goeiedag.be