Punchy Team Aspelare pakt uit met eerste gala

Het Punchy Team uit Aspelare organiseert op zaterdag 9 november 2013 haar eerste C Gala, Kick & Thaibox, in de sporthal van Ninove. Hiermee wil deze 160 leden tellende Ninoofse club het brede publiek laten kennismaken met haar sport  en de opbrengst investeren in de werking.

Initiatiefnemers Sandu Viziru (trainer), Lieve Leemans en Ives Van Der Roost maken zich sterk dat de club klaar is voor de organisatie van een gala. Zij doen er alles aan om hun sport, die door sommigen ten onrechte geassocieerd wordt met een vorm van ‘straatvechten’, op een positieve manier te etaleren.

Voor de leken onder ons, kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Kickbokswedstrijden vinden plaats in een ring. De deelnemers dragen handschoenen en scheenbeschermers. Deze laatste worden afhankelijk van de bond gedragen tijdens nieuwelingenpartijen.

Het kickboksen is opgedeeld in een vijftal klassen: J-klasse (Jeugd), N-klasse (nieuwelingen), C-klasse, B-klasse en A-klasse.

Gevechtsport uit Thailand

¬†Thaiboksen (Thai: Muay Thai) een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend en waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan, ¬†is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten, ellebogen, knie√ęn en benen.

De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen. Het verschil zit hem in het gebruik van de knie√ęn, ellebogen en benen.

Het Kick & Thaibox Gala praktisch :

  • Zaterdag 9 november 2013 in de¬† sporthal van Ninove, Parklaan 15
  • Deuren: 18 uur. Aanvang: 19 uur.
  • Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro, aan de kassa 15 euro.
  • Info & tickets: 0479 50 31 41 – info@punchyteam.be¬†

 Een professionele speaker zal de 15 kampen aan elkaar praten en een dj zorgt voor de ambiance.