Witte tegen familiaal geweld

Op vrijdag 19 november hebben enkele leden van Vrouw en Maatschappij actie gevoerd tegen intra-familiaal geweld. Ze droegen witte lintjes en deelden flyers en knuffels uit aan de gemeente, de scholen en de artsen.

Volgens onderzoek van de UGent is meer dan 40 procent van de kinderen getuige van partnergeweld. Dat heeft voor hen verstrekkende gevolgen voor de cognitieve en emotionele ontwikkeling. Ze worden vandaag zelden erkend als slachtoffer en worden vaak over het hoofd gezien bij het nemen van de juiste maatregelen. Vrouw en Maatschappij pleit voorts voor een bredere bekendmaking van de hulplijn 1712 en van de mogelijkheid om anoniem aangifte te doen van een verontrustende thuissituatie.

Het pluche knuffeltje heeft als bedoeling kinderen duidelijk te maken dat ze over geweld bij hen thuis kunnen spreken. De instantie waar de knuffel is uitgestald engageert zich om zich in te zetten voor de strijd tegen intra-familiaal geweld. Bij de actie kwam nationaal voorzitter van Vrouw en Maatschappij Lynn Callewaert de plaatselijke afdeling van V&M een hart onder de riem steken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk