Opwijk herdenkt overledenen covid periode

In de Opwijkse woonzorgcentra Heydeveld en De Oase werden de bewoners herdacht die overleden na een covid besmetting. Omdat we niet op twee plaatsen tegelijk konden zijn, woonden we de plechtigheid in De Oase bij. Het werd een heel serene herdenking met getuigenissen, korte toespraken en ingetogen live-muziek.

Directeur ouderenzorg Geert Geeroms verwelkomde de familieleden van de overleden bewoners met een troostende boodschap en veel begrip voor de moeilijke omstandigheden waarin zij van hun dierbaren moesten afscheid nemen. Er waren verschillende getuigenissen die door personeelsleden van De Oase werden voorgelezen.

Liesbeth Alen zorgde voor troostende woorden die getuigenissen en muziek aaneen wisten te smeden tot een pakkende gebeurtenis waarbij heel wat familieleden een traantje moesten wegpinken. Sterke emoties waren er ook bij het voorlezen van de namen van de overledenen en het oplaten van 22 witte ballonnen.

OpCura voorzitter Peter Beerens kreeg als laatste het woord. Hij schetste nogmaals de moeilijke periode die de covid besmettingen en de overlijdens van bewoners van De Oase, De Vlindertuin en ’t Zonnedal met zich meebrachten. Hij sprak zijn warmste dank uit voor de verbondenheid van allen die deze moeilijke periode moesten doormaken: de bewoners, de families, het personeel … Maar hij was ook de hele Opwijkse gemeenschap dankbaar die de bewoners nooit in de steek liet en voor zovele deugddoende attenties zorgde.

Dat de herdenking zeker beantwoordde aan een behoefte bij alle betrokkene bewees de grote opkomst die in de meest veilige covid omstandigheden kon plaats vinden.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...