Leercommissie moet lessen trekken uit brand in Kloosterstraat

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) richt een leercommissie op die de brand van een kleine drie maanden geleden in de Kloosterstraat moet onderzoeken. De commissie zal moeten onderzoeken waarom de brand zich zo snel kon verspreiden en tegelijk aanbevelingen formuleren om zulke brandhaarden in de toekomst te voorkomen en om de procedures van de brandweer waar nodig aan te passen.

Deze commissie zal conclusies en aanbevelingen formuleren voor zowel de brandveiligheidsvoorschriften van gebouwen als voor het veilig tussenkomen van de brandweer.

De leercommissie heeft daarom als opdracht om nog voor het einde van dit jaar een rapport af te leveren dat een antwoord biedt op volgende vragen: Waarom heeft de brand zich zo snel en hevig kunnen ontwikkelen? Welke bouwkundige maatregelen zijn nodig om dit in de toekomst te verhinderen? Hoe zorgen we ervoor dat brandweer deze brand veilig kan aanpakken? 

De leercommissie gaat dus niet op zoek naar de verantwoordelijke voor de brand of wie schuld heeft aan de eventuele gebreken waardoor de brand is kunnen ontstaan. Dit maakt deel uit van het gerechtelijk onderzoek.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...