Veel te snel aan Leirekensroute

Op zondag 11 oktober werd de snelheid op twee plaatsen in Opwijk gemeten. De resultaten doen terecht wenkbrauwen fronsen. Aan het gevaarlijke kruispunt tussen de Dendermondsesteenweg en Leirekensroute reden niet minder dan 37% van alle bestuurders sneller dan de toegelaten 50 km/uur. Op de Steenweg op Lebbeke was dat zelfs 47%.

Op het kruispunt tussen de Steenweg op Dendermonde en Leirekensroute werd, nog niet zo lang gelden, een snelheidsbeperking ingevoerd nadat een jonge fietser er om het leven kwam. Zondat werd er de snelheid van 359 passerende wagens gemeten, 134 bestuurders reden er te snel. De maximum gemeten snelheid bedroef 98 km per uur.

Ook op de Steenweg op Lebbeke werd een snelheidscontrole uitgevoerd. 61 van de 128 gecontroleerde voertuigen reed er sneller dan de toegelaten 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur.

De vraag blijft: waar moesten al die hardrijders op een zondag zo dringend naar toe?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk