Witte lintjes tegen seksueel geweld

Op vrijdag 8 november stonden een aantal CD&V vrouwen van de groep ‘Vrouw en Maatschappij’ aan het station van Opwijk. Zij deelden witte lintjes uit en een folder waarin gepleit wordt voor meer zorgcentra na seksueel geweld.

Met gewezen burgemeester Lutgard Van der Borgcht ‘als lijsttekker’ wachtten de CD&V vrouwen de pendelaars op om hen een folder toe te stoppen. Daarin geven ze informatie over seksueel geweld tegen vrouwen (in België zijn er gemiddeld 8,5 aangiftes van verkrachting per dag).

In de folder wordt aangeklaagd dat er maar drie zorgcentra ‘na seksueel geweld’ zijn in ons land. Vrouw en Maatschappij pleit voor een zorgcentrum per provincie. Nadat de meeste pendeltreinen het station hadden verlaten, werd de actie verder gezet op de wekelijkse markt in het centrum.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk