Vanavond start Carnaval met Kroegentocht

Vanavond start het carnaval met 27ste Kroegentocht, die al langer bestaat dan het carnaval zelf. In negen cafés in het centrum wordt het volle bak ambiance vanaf 21 uur. Twee huifkarren brengen de bezoekers van het een naar het ander. Vanavond om 20 uur vindt ook de machtsoverdracht plaats, waarbij burgemeester Beerens de sleutels van de gemeente zal moeten afgeven aan prins Domi. Dat gebeurt in de schuur van het GC Hof ten Hemelrijk. Morgen, zaterdag vindt de bonte avond plaats in de deelnemende cafés en zondag zet feestvierend Opwijk voor de 21ste keer de zotskap op.

De reclamestoet trekt zich om 14.11 uur in de Karenveldstraat op gang met in het “wiel” 10 groepen uit de gemeente zelf, waaronder onder meer Sjchiéf met prins Domi, 5 uit Aalst en 2 uit Baardegem en Dendermonde. Vanaf zondagochtend geldt een parkeerverbod in de straten van het parcours van het carnaval (Karenveldstraat, Kloosterstraat, Singel, Gasthuisstraat, Ringlaan en Marktstraat).

Voor de veiligheid geldt een glasverbod in de gehele feestzone van zondag 8 uur tot maandagmorgen. Het is dan verboden om zelf drank in een glas naar de omloop te brengen. De stoet wordt gevolgd door een bal op de markt, een gouden gatspoëtersworp en de prijsuitreiking. Maandag is er een voil jeanettenstoet.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...