Driemaal erfgoeddag in Opwijk

In Opwijk kan je op drie verschillende locaties drie verschillende intiatieven in het kader van de Erfgoeddag gaan bekijken. De HOM (Heemkring Opwijk Mazenzele) organiseert een tentoonstelling rond het Dagelijks Leven in Opwijk en Mazenzele tijdens WOI. Het Gemeentelijk Archief houdt zich aan het thema van de Erfgoeddag en organiseert een tentoonstelling over Opwijkse zorginitiatieven  in De Loods. In Zorgcampus De Oase ten slotte wordt een dag rond dementie georganiseerd.

Het Dagelijks Leven in WOI

Van 21 tot 24 april kan je in het Bakhuis van het Hof Ten Hemelrijk gaan kijken naar een tenoonstelling met originele archiefstukken, foto’s van docuenten, voorwerpen en geluidsfragmenten. Die tentoonstelling belicht het ‘gewone’ leven tijdens de oorlogsjaren 2014-2018. Vrijdag en maandag zijn wel voorbehouden voor de schoolgaande jeugd. Zaterdag en zondag doorlopend van 10 tot 18 uur.

Zorginitiatieven

Zondag 23 april kan je naar de tentoonstelling ‘We zijn blijkbaar in goede handen’ van ’t Gemeentelijk Archief in de Loods in de Doortstraat. Doorlopend van 10 tot 18 uur. Er zijn ook rondleiding in ’t Opwijks Gemeentearchief voorzien.

Dementie

Nog op zondag 23 april kan je in Zorgcampus De Oase gaan kuieren langs de infostands met als thema ‘Een stapje in de wereld van dementie’. Doorlopend van 14 tot 18 uur. Er zijn ook extraatjes in de cafetaria.