ALS-actie klokt af op 46.000 euro

Wat begon met een bescheiden ambitie (meer dan 5.000 euro bijeen brengen) eindigde met een gigantisch succes en 46.000 euro op de teller. 45.712,68 euro om precies te zijn maar daar komt nog een flink bedrag van de Achilles Natuurloop (25 juni) bij. Danny en Mia van de ALS-liga waren heel blij met dit bedrag maar vooral ook met de bewustwording die zo’n campagne veroorzaakt.

Het was de uitdrukkelijke wens van Marianne Vermeiren, zelf ALS-patiënt, dat er een actie voor de ALS-liga zou komen. Dus schoten haar echtgenoot Gilbert Sacré en hun dochters Elke en Isabelle in actie, samen met Wilfried De Koster. Zij kregen de steun van Marleen Snoeck, Christianne Goubert en Hans De Boeck (Fozzie).

Iedereen deed mee

ALS CG 1
Danny van de ALS-liga kreeg van Marianne Vermeiren een cheque van bijna 46.000 euro.

“Ik denk niet dat er in Mazenzele één vereniging is die zijn of haar steentje niet heeft bijgedragen,” zegt Wilfried De Koster. Ook de scholen, die Marianne zelf allemaal heeft bezocht, deden een geweldige duit (ruim 15.000 euro) in het zakje. Dan begon de actie te rollen als een sneeuwbal. Verenigingen en individuele personen sprongen op de kar met als resultaat zo’n 46.000 euro en een geweldige promotie voor de ALS-liga. Ook de gemeente werkte mee aan de benefiet actie.

Danny (zelf in een rolstoel) en Mia van de Liga waren helemaal uit Sint-Truiden naar Mazenzele gekomen voor een gezellig onderonsje met de werkers van het Opwijkse comité. Een pakkende reportage over de actie en over de Liga kan je bekijken op de facebookpagina ‘ALS benefiet Marianne Vermeiren’.

Proficiat aan alle kartrekkers en al wie zijn gul hart heeft getoond.