Ook Opwijkse dames schenken hun BH

Het was gezellig in lingeriezaak La Ho op het Heiveld. Vrouwelijke politiekers van alle partijen ontmoetten er elkaar voor een babbeltje en een drankje en … om hun BH’s te schenken aan het goede doel.

Dat goede doel is een actie ‘Vrouwen ondersteunen Vrouwen ‘ van Oxfam. De actie is heel simpel: vrouwen schenken één of meerdere nog draagbare BH’s (meteen een goede gelegenheid om een nieuw exemplaar aan te schaffen). Wat nog draagbaar is gaat naar Oxfam tweedehands winkels en de rest wordt in bulk verkocht.

De actie is een win-win situatie. In de tweedehands winkels worden de BH’s verkocht aan een zeer schappelijke prijs én de opbrengst van de actie gaat naar projecten van Oxfam wereldwijd.

O BH's 2Gwenda De Coninck van La Ho mocht vorige jaar meer dan 1.000 BH’s schenken aan Oxfam dat in het totaal zo’n 15.000 stuks ophaalde.

Volgende dames waren present (de politieke partijen vermelden we er voor één keer niet bij): v.l.n.r. Els Van Buggenhout, Marijke De Vis, Vera De Koster, Anja Haverals, Arianne De Bondt, Ineke Robijns, Annelies De Pauw, Inez De Coninck en Joske Vermeir. Geknield: Gwenda De Coninck van La Ho.

Uiteraard is het de bedoeling dat zoveel mogelijk vrouwen nog draagbare BH’s (te groot of te klein geworden, andere modekleuren, enz…) naar Lingerie La Ho brengen. Bij verschillende bakkers vind je ook een soort van broodzak waarin BH’s kunnen gestopt worden en zo afgegeven in La Ho. Doen dames, je steunt er een goed doel mee en het geeft je de kans je partner met een nieuw kleurtje of een nieuw modelletje te verrassen.