300 bezoekers voor Opwijkse Dag van de Mantelzorg (+ foto’s)

Dinsdag had in WZC De Oase in Opwijk de ‘Dag van de Mantelzorg’ plaats, een initiatief van het Opwijkse OCMW.

‘Ouderen, zieken en mensen met een beperking zijn volwaardige burgers in de samenleving en moeten dan ook de kans krijgen om zo lang mogeljk zelfstandig thuis te blijven wonen.  En hierbij spelen mantelzorgers een cruciale rol,’ zegt OCMW-voorzitter Patrick De Smedt (N-VA).

De OCMW-raad steunde dan ook meteen het voorstel van Viviane en Karen om een Dag van de Mantelzorg te organiseren. Informatie is immers van groot belang voor wie zich als mantelzorger wil inzetten.

De thema’s van de mantelzorg waren: een blik op de campus, hulpmiddelen, vrije tijd, vervoer, regelgeving, zorg voor jezelf en sociaal huis de wegwijzer. Rond deze 7 thema’s werden workshops en infostands georganiseerd en sprekers uitgenodigd.

Voor alle bezoekende mantelzorgers was er bovendien een kleine attentie als dank voor hun inzet.