Wzc Klateringen extra waakzaam

Na de melding van elf positieve coronatesten bij personeelsleden, vrijwilligers en stagiairs, organiseerde wzc Klateringen een algemene test bij de medewerkers en bewoners. Twee bewoners (van de 165) testten positief.

“Dit resultaat mogen we bemoedigend noemen”, vertelt sectorcoördinator ouderenzorg Steven Sonck. “Het bewijst dat de genomen maatregelen een verdere verspreiding vermeden hebben.” Het wzc nam bovendien nog extra maatregelen. De bezoekregeling werd strikter, bezoekers worden geregistreerd aan het onthaal en de vier afdelingen werden van mekaar afgezonderd.

Veerle Cosyns, schepen voor ouderenzorg: “We hopen dat iedereen die positief testte, milde symptomen heeft en spoedig mag herstellen.” Burgemeester Tania De Jonge roept iedereen nogmaals op om de maatregelen te blijven volgen. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...