Grote werken aan Doorn Noord

Het zat er een tijdje aan te komen en nu is het zover: tot en met 30 november worden er grootschalige werken uitgevoerd op het bedrijventerrein Doorn Noord. Vanaf 19 oktober zal er zelfs geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn op de nabije Aalstersesteenweg, tussen Ninove en Denderleeuw! Er wordt een omleiding voorzien via de Expressweg (N45) en voor fietsers via Okegem.

Ondertussen hebben elf ondernemingen beslist zich op Doorn Noord te vestigen: ABEE bvba (batterijprototypes), Dewo Europe (fietsonderdelen), De Dagmoed (maatwerkbedrijf), De Doncker (ramen en deuren), ILvA (recyclage), Keukens De Abdij (maatkeukens), Alfa Sun en Alfa Cool (energiebesparende technieken), Zelfbouwmarkt (groothandel), Van Der Haegen & Neckebroeck (textiel), Van Den Brouck – De Sutter (ijzer en staal) en Petrus De Vos & zn (dak- en torenwerken).

Bouw kan beginnen

De voorbije maanden werden fietspaden, rioleringen en wegenis aangelegd, wadi’s (ondiepe vijvers) ingepland, betonnen keerwanden geplaatst en nutsleidingen voorzien. De groenaanleg wordt dit najaar en komend voorjaar uitgevoerd. Als alles naar wens verloopt, zullen einde dit jaar de eerste bedrijven met hun bouw kunnen starten. De nieuwe straat op Doorn Noord zal de Doorn Noordstraat heten. Daar zouden we zĂ©lf nooit opgekomen zijn
 (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...