Corona-boetes voor uitbaters

Dit weekend deed de politiezone Ninove controle in verband met de corona-maatregelen. Hoewel de meeste lokale horecazaken zich netjes aan de regels houden, moesten toch twee uitbaters geverbaliseerd worden.
Op Ă©Ă©n locatie was een heus eetfestijn aan de gang en werden de regels inzake social distancing niet gerespecteerd.  Op vraag van de politie werden de tafels herschikt volgens de gekende richtlijnen. In een andere horecazaak droeg de uitbater geen mondmasker. In beide gevallen werd proces-verbaal opgesteld.  
De politie betreurt deze inbreuken.  Om te vermijden dat dergelijke vaststellingen een weerslag zouden hebben op de hele sector, hernieuwen zij hun oproep om de voorschriften nauwgezet na te leven en rekenen zij op de uitbaters om zelf in eerste instantie daarop toe te zien.

Onvoldoende afstand

Verder werden dit weekend ook 7 personen geverbaliseerd wegens het niet respecteren van de social distancing. Ook burgemeester Tania De Jonge uit haar bezorgdheid: “De cijfers in Ninove zijn niet goed. We doen dan ook nog eens een warme oproep om de maatregelen strikt na te leven, niet alleen de basisregels maar ook de quarantainemaatregelen. Van zodra je in contact geweest bent met een besmet persoon moet je in quarantaine en je laten testen. Daarvoor neem je contact op met je huisarts. In quarantaine gaan is de enige manier, om de besmettingscirkel te doorbreken. We willen allemaal vermijden dat er een nieuwe lockdown komt. Dan is het een kleine moeite om je aan de regels te houden.” (ggm)
 

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...