Aanpak corona wordt steeds strenger

Na de nieuwe strengere maatregelen die de federale overheid (23 oktober) en de Vlaamse overheid (27 oktober) oplegden, vraagt de stad haar politiediensten streng toe te kijken op de naleving. Gelet op de cijfers in Ninove, nam de veiligheidscel op 28 oktober nog volgende beslissingen: alle sport- en jeugdactiviteiten, ook voor – 12-jarigen, worden verboden tot en met 15 november, het Kunstenparcours KRASJ wordt uitgesteld, er werd aan de scholen gevraagd na de vakantie ruimtes te voorzien om de middagpauze door te brengen, om samenscholingen tijdens de middagpauzes buiten te vermijden en coronastewards aan te duiden om de leerlingen te wijzen op deze maatregelen.

Er volgen extra politiecontroles en vanaf 12 november is er permanent mondmaskerplicht op het stationsplein. De deuren van het zwembad en de sporthal, cc De Plomblom, dienst toerisme en alle buurthuizen gaan voorlopig dicht. De bib blijft open. De coronacijfers worden dagelijks opgevolgd met de noodplanambtenaar en wekelijks met de veiligheidscel, het schepencollege en de diverse ‘taskforces’.

Geen sportkampen

Ook in Denderleeuw gelden strengere regels. Burgemeester Jo Fonck: “Voorlopig worden alle evenementen, georganiseerde vrijetijdsbesteding waaronder ook jeugd- en sportkampen, indooractiviteiten, de werking van cultuurhuizen en jeugdwerkactiviteiten stopgezet. Sportactiviteiten kunnen enkel buiten nog plaatsvinden en dit individueel of met maximaal 4 personen. Om ervoor te zorgen dat bubbels niet met elkaar in contact komen, werd beslist om dit ook door te trekken naar kinderen jonger dan 12 jaar. Dit betekent dus dat de voorziene gemeentelijke sportkampen tijdens de herfstvakantie worden geannuleerd.”

De gemeente Denderleeuw voorziet in een noodopvang voor ouders die echt geen alternatief hebben voor kinderopvang. Daarvoor heb je een attest nodig met een gemotiveerde omschrijving van de aanvraag. Het attest is te vinden via denderleeuw.be/attestnoodopvang en moet ingediend worden bij Kinderopvang de Puzzel op het adres Spoorweglaan 1A, 9470 Denderleeuw of via buitenschoolseopvang@denderleeuw.be. (ggm)

 

 

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...