Ninovieter De Vuyst in nieuwe webreeks

Wat doe je als theater-producent, wanneer al je producties door Covid 19 noodgedwongen zijn uitgesteld? Simpel, je start met een webreeks voor en door jongeren!

Dat is alvast het plan van de vzw Camerata Productions uit Dendermonde, die met @ – een audiovisuele dochteronderneming – de 13-delige webreeks Wh@evR! voorbereidt van zo’n 5 minuten per aflevering.

Thema: zes jongeren die samen in een musicalgroep zitten. Logisch. De opnames lopen tot 5 september, maar de eerste aflevering is al online te zien op vrijdag 4 september via de online platformen van MusicalVibes, een site voor musicalliefhebbers in Vlaanderen en Nederland. De regie is handen van Stijn De Wolf. Reinhilde Dewit (Aspe, Wittekerke, Familie…) fungeert als creatief directeur. Nog bekende namen die deelnemen: Mark Tijsmans, Ingrid Coppieters en Lennart Lemmens.

Met MNM in Tokio

Maar één van de rollen wordt gespeeld door Luis De Vuyst (19), een rasechte Ninovieter die al figureerde in de musical 40-45, De Buurtpolitie en Campus 12. De Vuyst volgde Woordkunst-Drama aan de stedelijke academie voor Muziek, Woord en Dans in Ninove en studeert Media & Entertainment Business aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Vorig jaar trok hij nog met MNM door de Japanse hoofdstad Tokio. In Wh@evR! Speelt Luis de rol van Fré, de ‘drama queen’ in de reeks. Dat belooft! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...