Ninove opent coronatestcentrum

Ninove opent een coronatestcentrum in de vroegere politiegebouwen aan de Onderwijslaan, naast het stadhuis. Je kan je er dan – na doorverwijzing door een huisarts – elke werkdag tussen 14 uur tot 16 uur laten testen.

In het nieuwe centrum kunnen zowel individuen als klassen of clubs terecht. Je kan wel niet zomaar het testcentrum binnenwandelen. Als je je niet lekker voelt, moet je eerst contact opnemen met je huisarts. Hij kan beslissen om zelf een test af te nemen of om een afspraak voor je te maken bij het centrum in Ninove. Heeft de arts op basis van je symptomen een groot vermoeden dat het om corona gaat, dan kan hij je ook rechtstreeks doorsturen naar het triagecentrum in Geraardsbergen. Het centrum in Ninove komt er precies om het reeds overbezette centrum in Geraardsbergen te ontlasten.

Veel tijd uitgespaard

“Toen de huisartsenkoepel dr. Hemerijckx ons vroeg om een testcentrum in Ninove op poten te zetten, hebben we daar meteen onze schouders onder gezet”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “Het is voor de Ninovieter een stuk makkelijker om in eigen stad een test te laten uitvoeren. Zo sparen ook scholen en clubs heel wat tijd uit. We hadden bovendien meteen een ruimte klaarstaan, want het voormalige politiekantoor stond nog stand-by als triagecentrum. Met minimale aanpassingen kan het nu omgebouwd worden tot testcentrum.”  (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...