Zeven bendeleden Squad94 opgepakt

De politiezone Ninove heeft – met het parket van Dendermonde en Halle-Vilvoorde – zeven minderjarigen van de stadsbende Squad94 opgepakt in een onderzoek naar een reeks criminele feiten, die in het begin van de zomervakantie varieerden van afpersingen en diefstallen met geweld tot bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen.

De modus operandi van de bende bestond erin om in groep en met geweld slachtoffers zaken afhandig te maken. De gepleegde feiten zorgden in die periode voor een serieus onveiligheidsgevoel in het park van Ninove. Uit een grondige analyse van de stadscamera’s en doorgedreven onderzoek bleek een link met de Ninoofse stadsbende Squad94 nooit ver weg.

Plaatsverbod

De twee hoofdverdachten werden in een gesloten instelling geplaatst, de overigen kregen strikte voorwaarden waaronder een plaatsverbod voor het park van Ninove. De verdachten die niet in Ninove wonen, hebben een plaatsverbod gekregen voor het hele grondgebied van Ninove. De politiezone bestrijdt al jaren deze bende, die regelmatig voor problemen zorgt. Naar verluidt is ondertussen de rust in het stadspark is teruggekeerd. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...