Creatieve expo in mooie tuin

Wat doe je als kunstenaar wanneer de coronacrisis je workshops onmogelijk maakt en je ‘in je kot’ moet blijven? Dan leef je je creatief uit met keramiek. Dat is precies wat kunstenaar Jean Pierre Van Oudenhove in zijn tuin en zijn atelier ‘De Averulle’ in de Ophemstraat in Voorde (Ninove) gedaan heeft. Het leverde hem niet minder dan 70 gloednieuwe keramieken kunstwerkjes op, die hij samen met ouder werk van 8 tot 30 augustus zal tentoon stellen.

Jean Pierre heeft een horeca-verleden met café-restaurant ‘Den Board’, maar ruim 20 jaar is hij nu passioneel bezig met kunst. Als jong kunstenaar maakte hij deel uit van de Vlaamse Emotionisten, een groep jonge Oost-Vlaamse kunstenaars die streven naar innerlijke schoonheid en rijkdom. (ggm)

De tentoonstelling loopt van 8 tot en met 30 augustus, telkens van 13 tot 19 uur, in open kunstkeramiekatelier en -tuin ‘De Averulle’, Ophemstraat 118 in Voorde. Maandag en dinsdag is het atelier gesloten.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...