Coronaproef theaterproject in Ninove!

De organisatie ‘OPENDOEK’  – de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel – lanceert met ‘HET BANKJE’ een bijzonder origineel én coronaproef podcasttheaterproject dat op liefst 20 plaatsen in Ninove te beluisteren valt.

‘HET BANKJE’ is een zomers idee van Wim Chielens, waaraan meer dan honderd theatermakers, acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten deelnamen. Zij schreven, speelden en verbeeldden 20 luisterverhalen, die je op je gsm kan meebeleven via een QR-code.

Het systeem is dus simpel: neem tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje met de OPENDOEK-sticker, scan met je smartphone de QR-code op het bankje en word getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen. Dat kan in Ninove dus op 20 bankjes. Misschien hebben deze intieme, bizarre en aangrijpende dialogen zich wel afgespeeld op de plek waar je zit … 

“Harde beslissing”

“Het was een harde beslissing om alle geplande publieke cultuuractiviteiten van deze zomer te schrappen”, zegt schepen voor cultuur Henri Evenepoel. “Ik ben dan ook heel blij dat we met dit origineel project toch nog iets cultureels kunnen aanbieden.” Een leuke zoektocht en tegelijk een fraai staaltje van veerkracht, om zelfs in tijden van corona theater tot bij het publiek te brengen. Info: 054 50 52 84 – Mail: cultuur@ninove.be.  (ggm)

Praktisch

 • De podcast HET BANKJE is te beluisteren tot 31 augustus.
 • Je vindt de Ninoofse ‘bankjes’ op de volgende plekken:
  • Meerbeke: speelplein achter oud gemeentehuis
  • Neigem: kapel van Bevingen + speelplein op Dries
  • Lieferinge: dorpsplein
  • Denderwindeke: dorpsplein (ter hoogte van Windekeveldweg)
  • Pollare: Zwarte Flesch + schuilhut langs de Dender tussen Pollare en Zandbergen (ter hoogte van fietsknooppunt 96 / wandelknooppunt 99)  
  • Appelterre-Eichem: kerk van Appelterre
  • Voorde: kasteel
  • Aspelare: speelplein in Plekkersstraat
  • Nederhasselt: Mun’Ha (achter Hof ter Beke) + kapel in Paellepelstraat
  • Outer: dorpsplein
  • Okegem: brug over de Dender
  • Ninove: kapel in de Diepe Straten + sas (jaagpad Dender) + stadspark (ter hoogte van monument Dr. Hemerijckx) + ’t Oeversteksken (kant IKORN-parking) + Kerkplein + oud stadhuis

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...