Concertorganisator Eric Lemmens (69) overleden

Eric Lemmens, bekend als ‘de Majeur’, de man achter Radio del Sol, de kerstshows met Paul Severs en tal van andere events is op 69-jarige leeftijd overleden. Lemmens organiseerde meer dan veertig jaar de bekende Paul Severs kerstshows in Ninove, net als concerten met bekende zangers en groepen zoals Will Tura en het eerste reünieconcert van Get Ready.

Zijn bijnaam heeft hij te danken aan het feit dat hij, na zijn legerdienst, een feestelijke raadszitting hield waarbij hij optrad als ‘majeur’ of burgemeester. Hij was oprichter van amateurvoetbalclub ‘VK De Doordrijvers’ en wist reeds in 1973 Paul Severs naar Ninove te halen. Paul Severs zou tot 2014 een vaste gast worden in de jaarlijkse kerstshows. Nogal wat vedetten zoals Rob De Nijs en vader Abraham kwamen speciaal naar Pamel voor zijn ‘Nacht van Del Sol’.

Getekend door drama

Eric Lemmens, alias Bart Vermeer

Eric runde ook nog een tijdje een cd-winkeltje in de Geraardsbergsestraat, met zijn partner Frank die in 2004 bij een woningbrand overleed. Een drama dat hem enorm heeft getekend. Als voorzitter van de sportraad in Ninove slaagde hij erin de traditionele jaarlijkse uitreiking van sporttrofeeën extra boeiend te maken door diverse optredens. Op 9 oktober zou Eric Lemmens 70 jaar geworden zijn. Zijn afscheid vindt – gezien de coronamaatregelen – plaats in besloten kring op vrijdag 21 augustus. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...