Carnaval Ninove gaat jaar in quarantaine

Het onvoorstelbare gebeurt dan toch: de coronapandemie dwingt de Ninoofse carnavalisten, om de handdoek voor 2021 in de ring te gooien. “Er zal volgend jaar geen Carnaval Ninove zijn”, klinkt het somber. “We gaan een jaar in quarantaine.”

Daar is meer dan één reden voor deze drastische beslissing. Vooreerst hebben de meer dan 40 carnavalsgroepen er zich al enigszins mee verzoend, dat – in de huidige omstandigheden – geen carnavalstoet in februari door de straten van Ninove kan trekken. Sterker nog, aldus voorzitter Pascal Carael, de carnavalsgroepen krijgen niet eens de kans om iets deugdelijk op te bouwen. Noch praktisch en noch financieel. Want fondsen vinden via eetfestijnen is helemaal uit den boze.

Extra steun

Volgens Eric Herremans van de Prinsencaemere rekenen de carnavalsgroepen wel op een compensatie vanwege de stad. Een vraag waar burgemeester Tania De Jonge wel oren naar heeft: “De stad krijgt extra middelen van de Vlaamse overheid om het lokale cultuurleven in deze coronatijden te ondersteunen. We zoeken uit hoe we zo de carnavalsgroepen kunnen compenseren.“

De burgemeester vindt het belangrijk dat de stad nu al de knoop doorhakt. “Geen leuke beslissing, maar het schaft in ieder geval duidelijkheid en perspectief op de toekomst”, aldus De Jonge (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...