Slechts één besmetting in regio Ninove

De virologen zijn er niet meer gerust in, de politici ogen zorgelijk en de vooruitzichten klinken steeds minder bemoedigend. De voorbije zeven dagen werden er twintig besmettingen per honderdduizend inwoners genoteerd, kort bij de vastgelegde alarmdrempel. In maar liefst 27 gemeenten gaan op dit moment de alarmbellen af. In twee West-Vlaamse gemeenten zijn er omgerekend zelfs meer dan tachtig besmettingen per honderdduizend inwoners.

Een evolutie om met argusogen te volgen, al dient gezegd: in onze regio vallen de cijfers vooralsnog mee. In de regio Ninove-Denderleeuw werd de voorbije zeven dagen slechts één extra besmetting vastgesteld, met name in Liedekerke.

Het zwaartepunt ligt voorlopig in de provincies Limburg en Antwerpen. Vandaar dat we de opgelegde raadgevingen best strikt blijven volgen: mondmaskers dragen, handen wassen, afstand houden en grote druktes vermijden. Met een beetje discipline kunnen we dit virus indijken! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...