Mondmaskers bij alle publieke evenementen

In Ninove is het vanaf donderdag 23 juli verplicht om een mondmasker te dragen bij alle publieke evenementen, ook als die in openlucht plaatsvinden. Ga je naar een concert of een cultuurvoorstelling, dan moet je ook tijdens de opvoering het masker aanhouden. Kinderen van 12 jaar en jonger hoeven geen masker aan te trekken.

“Het aantal coronabesmettingen stijgt aanzienlijk. Ook in onze stad hebben een aantal inwoners de voorbije dagen positief getest op Corona”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “We vinden het dan ook nodig krachtdadig op te treden en een mondmasker te verplichten bij alle publieke evenementen. Op de dinsdagmarkt was het al verplicht om een masker te dragen, nu moet het ook op de kermis en op alle publieke evenementen. Dus zowel op die van de stad als op die van verenigingen of particulieren.”

Ook tijdens voorstellingen

“Na grondig overleg hebben we ook besloten om een masker te verplichten tijdens voorstellingen”, aldus De Jonge. “Kom je dus naar De Donderdagen, dan zal je tijdens de opvoering een masker moeten dragen. Uiteraard blijven we wel realistisch; als je op de kermis of tijdens een cinemavoorstelling van Cinema Norbert graag wat wil eten of drinken, mag je even het masker afzetten.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...