Kort Ninove: zoek je familie

Voor familievorsers, stamboomzoekers en  alle ge√Įnteresseerden in familiegeschiedenis over de gemeente Aspelare is er goed nieuws. Zopas is er een nieuwe zogenaamde ‚Äėgezinsreconstructie‚Äô verschenen over de periode 1796-1918. Hierin komen alle Aspelaarse families uit deze periode voor,  gerangschikt volgens naam.

Auteur van dit werk is Affligemnaar Paul Becqué uit Aspelare. Voor wie interesse heeft in zijn voorouders, een stamboom wil opmaken  of zich gewoon wat wil verdiepen in de Aspelaarse geschiedenis is dit een nuttig naslagwerk van liefst 591 bladzijden. Zo vindt men er gegevens over banden van Aspelarenaren met bijvoorbeeld Guatemala, Pamplona in Spanje of met Simms in North Dakota USA. Dit document is alleen elektronisch (word-document) verkrijgbaar en kan doorgemaild worden voor 10 euro. De opbrengst wordt integraal gebruikt ter ondersteuning van de Damiaanactie . Bestellen kan via mail naar volgend adres:  nelpaul893@gmail.com. Dit blijft mogelijk tot het einde van dit jaar. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws