CORONA UPDATE (28 JULI) – ALARMPEIL IN NINOVE : alle publieke evenementen afgelast!

Uit de meest recente gegevens van Sciensano over de voorbije week (week 30) valt er steeds minder goed nieuws te rapen. Ninove gaat zelfs – met 8 officiële besmettingen de voorbije week – over de gevreesde alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners. Vergeleken met de voorbije weken is de situatie in onze regio beter dan vergelijkbare streken in West-Vlaanderen of Antwerpen. Maar het kan niet ontkend worden dat het aantal besmettingen langzaam groeit en Ninove als eerste gemeente uit onze regio ook het alarmpeil heeft bereikt.

Ook het stadsbestuur van Ninove begrijpt de ernst van de situatie. Na een extra schepencollege in aanwezigheid van de veiligheidscel werd beslist dat vanaf 29 juli in Ninove alle publieke evenementen tot en met zondag 6 september worden afgelast! Het gaat hier om braderieën, kermissen, wijkfeesten en eetfestijnen (niet afhaal en meeneem).

Dinsdagmarkt beknot

Meteen zullen deze zomer de Moonlight/Maandagen, de Donderdagen en Cinema Norbert niet meer doorgaan. Sportwedstrijden zonder publiek kunnen nog wel. Tijdens de dinsdagmarkt mag er niet meer gegeten, gedronken of gerookt worden! Dit om het verplicht gebruik van mondmaskers te garanderen!

Om niet geconfronteerd te worden met nog strengere maatregelen kunnen we de overige reeds opgelegde raadgevingen best strikt volgen: mondmaskers dragen, handen wassen, afstand houden en grote druktes vermijden. Met een beetje extra discipline kunnen we dit virus indijken! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...