“Ninove overtreedt milieuwetgeving”

Tussen de Dendermeersen en de Fabrieksstraat in Ninove ligt een perceel dat door de stadsdiensten wordt gebruikt. “Het betreft hier een terrein als parking tussen een parkzone, recreatiezone, woonzone en natuurgebied”, meent Jeroen Van Assche (N-VA).

“Dit perceel wordt nu gedeeltelijk gebruikt als opslagplaats van ongebruikte materialen, straatmeubilair, betonblokken, bloembakken… Het dient ook als opslag van grofvuil en ander afval zoals afgedankt straatmeubilair, snoeihout, versleten autobanden, oud ijzer, asfaltpuin, uitgegraven grond, autowrakken en schroot van de technische diensten, in beslag genomen voertuigen door politie, grind, zand en dergelijke. Voor de bewoners van de Fabrieksstraat – maar ook voor heel wat passanten – is dit geen mooi uitzicht. Zeker naast een nog te ontwikkelen parkzone (Dendermeersen).”

Katie Coppens: geen afval

“Voor de bewoners van de Fabrieksstraat is de huidige opslagplaats geen mooi uitzicht”

Verantwoordelijke schepen Katie Coppens relativeert: “De voorbije vijf jaar hebben we slechts één melding ontvangen over dit terrein”, zegt Coppens. “Zolang de in beslag genomen voertuigen niet door het parket worden vrijgegeven, worden ze door de Vlarem-wetgeving niet als afval beschouwd. Dit neemt niet weg dat we als stadsbestuur zeker zullen bekijken, of een ander terrein beter geschikt is om aan de verzoeken van de buurt tegemoet te komen.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...