Wesley Sonck wordt ereburger van Ninove

De voorbije dagen was er in het zog van het populaire Vier-programma ‘De Container Cup’ wat commotie rondom Wesley Sonck. Wesley presenteert dit programma met presentator Pedro Elias. Pedro plaagt Wesley regelmatig in het programma, met name hoe het komt dat hij in zijn stad nog niet tot ereburger is benoemd?

Een netelige vraag waarover uiteindelijk zelfs de Ninoofse burgemeester Tania de Jonge werd aangesproken. “Ik ben zo’n voorstel zeker niet ongenegen”, liet de burgemeester daarop voorzichtig weten. Open Vld-raadslid Jan Arijs voert nu de daad bij het woord en diende tijdens de laatste gemeenteraad het voorstel in, om Wesley tot ereburger te benoemen.

“Wesley Sonck woont nog steeds in Ninove en laat het niet na om zijn band met zijn stad in de verf te zetten”

Jan Arijs moet niet lang naar argumenten zoeken: “Wesley Sonck is een echte Ninovieter. Leerde voetballen bij de VK. Zijn voetbaltalent loodste hem via RWDM naar Germinal Ekeren en RC Genk. Wesley groeide uit tot een nationale vedette, scoorde liefst 24 keer voor de Rode Duivels in 55 interlands. En schopte het zelfs tot sterkhouder bij Europese topploegen als Mönchengladbach en Ajax”, aldus Arijs.

“In 2002 kreeg Sonck de felbegeerde Gouden Schoen als spits bij RC Genk. Ik vermoed dat we nog lang zullen moeten wachten eer we nog een Ninovieter kunnen huldigen zoals deze Gouden Schoen. Wesley woont nog steeds in Ninove, laat het niet na om zijn band met Ninove in de verf te zetten en zijn stad aan te prijzen. En ja, ook in het jaarlijkse carnaval laat hij zich niet onbetuigd.”

Kevin Van Der Perren

Tijdens diezelfde gemeenteraad pleitte oppositiepartij Forza Ninove, bij monde van Ilse Malfroot, om ook kunstschaatster Kevin Van Der Perren tot ereburger te benoemen. “Van Der Perren deed mee aan dertien Europese Kampioenschappen en won brons in 2007 en 2009”, aldus Malfroot. “Aan de wereldkampioenschappen nam hij tien keer deel en werd zesde in 2008. Tijdens ‘Ninove on ice’ toont hij zich steeds bereid, om een show te verzorgen. Hij is al ereburger van Liedekerke, Ninove mag niet achterblijven.”

Ook Kevin Van Der Perren genomineerd…

De Ninoofse gemeenteraad kon zich daarin vinden en toonde zich bereid het reglement aan te passen, zodat zowel Sonck als Van Der Perren volgend jaar kunnen gehuldigd worden zo gauw de gezondheidscrisis achter de rug is en er opnieuw plechtigheden mogen worden georganiseerd. Iets om naar uit te kijken! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...