Ninove: vanaf 11 mei halfuur gratis parkeren

Vanaf 11 mei zwaaien ook in Ninove de deuren van de winkels opnieuw open. Maar dat wil tegelijk zeggen, dat er een einde komt aan het ongeremd gratis parkeren. Ook parkeerbedrijf OPC start dan immers terug op!

Maar het Ninoofse stadsbestuur wiltijdens de verschillende fases van het heropenen van de lokale economie, zijn handelaars blijven ondersteunen. Daarom voert ze vanaf 11 mei nog niet onmiddellijk het gewone parkeerregime terug in, maar zal iedereen tot eind juni 30 minuten gratis kunnen parkeren in de betalende zones. Iedereen moet dan wel zijn parkeerkaart leggen. Dit geldt zowel in de stad als de deelgemeenten.

“ ’Gewoon’ gratis parkeren zorgt ervoor dat teveel mensen de volledige dag parkeerplaatsen innemen”, meent schepen voor parkeerbeleid Alain Triest. “Door een halfuur gratis te voorzien kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen vrijkomen én dat klanten zorgeloos hun inkopen kunnen doen.”

De huidige blauwe zones blijven sowieso gratis. De maatregel wordt kenbaar gemaakt door grote borden op de invalswegen en affiches op de betaalautomaten. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...